OSTP – on hitsattujen ruostumattomien putkien ja osien erikoisosaaja. Liikevaihto 2016 oli 133,4 milj. euroa. Tuotanto on tänä päivänä 3 eri paikassa ja heidän tuotteita käytetään globaalisesti teollisuudessa ja muissa paikoissa missä on korkeat laatu- ja turvallisuusvaatimukset.

Ongelma

OSTP:n tehtaalla Pietarsaaressa oli tarve tehostaa sisäistä logistiikkaa ja toimittaa materiaalia tuotannolle JIT (Just In Time). Ibiworks Oy, jolla on pitkä historia räätälöityjen ratkaisujen valmistamisesta, sekä pk-yrityksille että teollisuudelle, sai pyynnön ottaa esille järjestelmän joka palvelisi toimitusten käsittelyä varaston ja oman tuotannon välillä.

Ratkaisu

Ratkaisu muodostuu webapplikaatiosta jota voi käyttää mobiilisti varastotrukeissa sekä konttorissa ja tuotannossa. Ibiworks Oy hoiti sekä applikaation ja tietokannan suunnittelun että ohjelmoinnin. Asennus ja testaus suoritettiin yhdessä asiakkaan kanssa.

Applikaation perustuessa webtekniikkoihin, myös hallinta helpottuu tulevaisuudessa koska paikallisia asennuksia ei vaadita. Applikaatio voidaan ajaa suoraan selaimesta.

Applikaatio on otettu käyttöön syksyllä 2016 ja näemme jo että tulemme saamaan sisäisestä logistiikasta paremman seurannan. Applikaatio helpotta myös suunnittelijan työta ja varmistaa että tuotantoa palvellaan JIT.

Johan Smedjebacka Warehouse Manager, OSTP Finland Oy Ab

Case OSTP – Varastotilaus applikaatio